Posne kiflice
Sastojci:
- 500 ml vode
- kockica kvasca
- 1kg brašna (tip 400)
- 250 g margarina posnog
- kašika šećera
- kašika soli
- 2 kašike ulja
- džem po želji
Priprema:
- Prvo prosejte brašno.
- U mlaku vodu ubacite kvasac i šećer pa dodajte 1 kašiku brašna, promešajte pa dodajte još brašna, polovinu omekšalog margarina i so.
- Dodajete postepeno ostatak brašna dok ne umesite lepo testo da se ne lepi za ruke.
- Vratite u činiju pa prelijte sa uljem i ostavite 5 minuta da odstoji.
- Zatim podelite testo na tri jufkice, svaku rastanjite i na svaku namažite margarin koji je preostao.
- Jedno na drugo stavite testo pa rastanjite. Secite na željenu veličinu i punite sa džemom.
- Pre pečenja namažite ih sa malo malo otopljenog margarina.
- Uključite rernu na 200 stepeni, taman će i kiflice malo odstojati za to vreme, pa ih pecite nekih 15-ak minuta.
- Kada se ispeku opet ih malo premažite sa margarinom koji vam je ostao, pokrijte krpom da se malo prohlade.
Prijatno!

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)