Ludo testo
Sastojci:
·
1kg + 2 supene kašike mekog brašna, može i
mešano
·
1 kesica praška za pecivo
·
1 supena kašika soli
·
1dl ulja
·
4dl jogurta (po izboru)
·
2,5dl mleka
·
1 sveži kvasac
·
2 supene kašike šećera
·
2 cela jajeta
·
1 sa uškama najlon kesa
Priprema:
1. Kvasac,
šećer, 2 kašike brašna i toplo mleko umešati.
2. Ostaviti
na toplom mestu da kvasac nadođe.
3. Za
to vreme, ostale sastojke pomešati.
4. Ovoj
smesi dodati nadošao kvasac.
5. Testo
treba samo ujednačiti i ništa više.
6. Ne
treba da kisne i raste, i tako to.
7. Ako
se lepi za ruku dodati još malo brašna.
8. Pobrašnavljeno
testo staviti u najlon kesu, dobro je zavezati, da nema vazduha.
9. Staviti
u frižider. Može da stoji tako i do nedelju dana.
10. Pre
upotrebe, izvaditi – uzeti količinu testa koliko Vam treba i tek ta ostaviti da
kisne 2 – 3 sata.
11. Možete
iskoristiti za: slane kiflice; ukisele štrudle sa makom, orasima, rogačom; za
krofne; podlogu za picu...
Prijatno!