Italijanski štapići (POSNO)
Sastojci:
·
500g brašna
·
250ml vode
·
4 kašike ulja
·
¼ svežeg kvasca (1 kašičica suvog)
·
Kašičica šećera
·
Ruzmarin
·
Krupna morska so
·
Kuhinjska so
·
Beli luk u granulama
Priprema:
1. U
toploj vodi rastvoriti kvasac sa šećerom.
2. U
činiju sipati brašno, so, ulje i nadošli kvasac.
3. Sve
umesiti, da se dobije glatko testo.
4. Od
testa praviti kuglice veličine oraha, i praviti štapiće.
5. Štapiće
ređati na pleh obložen pek papirom i premazati uljem, zatim posuti ruzmarinom
(može svež).
6. Peći
na 200°C 20-ak minuta.
7. Izvaditi,
premazati uljem, posuti mokrom solju i belim lukom u prahu ili granulama,
vratiti još 5 minuta da se peče.
Prijatno!