Recept: Crni hleb

Crni hleb

Crni hleb

Sastojci:

·        200ml vode

·        5g kvasca

·        1 kašičica soli

·        1 kašičica šećera

·        Ražano brašno

·        Heljdino brašno

·        Integralno pšenično brašno

*Brašna dodati po jednu kašiku od svakog, pa opet..otprilike po 3 kašike od svakog brašna.

·        Semenke – suncokret, golica, lan, proso

Priprema:

1.      U mlakoj vodi rastvoriti šećer i kvasac.

2.      Kada kvasac počne da radi dodati brašno i so.

3.      Mesiti da bude glatko testo – koje treba da odstoji bar pola sata.

4.      Posle pola sata premesite ga i stavite u obložen pleh da odmori još pola sata.

5.      Premazati vodom i posuti semenkama.

6.      Peći na 200°C oko pola sata.

7.      Ispadne mala vekna. Po potrebi dodati vode i brašna više.

Prijatno!

Podeli:

Povezani recepti

Ostavite komentar