Mak torta
Sastojci:
Za fil:
·
250g maka
·
250g šećera
·
1 vanil šećer
·
3 kašike griza
·
500ml mleka
·
300 – 350g keksa
·
150g putera
Za ganaš:
·
200g čokolade
·
200ml slatke pavlake
Priprema:
1. Pomešate
mak, šećer, vanilin šećer, griz i mleko.
2. Kuvate
dok se ne zgusne, aklonite sa vatre i dodate puter.
3. Kada
se puter rastopi dodate keks.
4. Sve
lepo sjedinite.
5. Utisnite
u kalup i ostavite na hladnom.
6. Na
vatru stavite čokoladu i slatku pavlaku, ne da prokuva, da se zagreje pa
mešajte da se sjedini.
7. Kada
dobijete ujednačenu smesu, prelijte preko fila sa makom i keksom.
8. Ukrasite
po želji.
Prijatno!