Doboš torta
Sastojci:
Fil:
·
15
žumanaca
·
5
cela jaja
·
400gr
šećera
·
400gr
čokolade za kuvanje
·
2
margarina
·
100gr
šećera u prahu
·
2
pudinga od čokolade
·
0,5l
mleka
Korice:
·
20
jaja
·
20
kašika šećera
·
20
kašika brašna
Glazura:
·
400gr
šećera
·
1
kašika sirćeta
·
malo
margarina
Priprema:
Kore:
1.
Umutiti
jaja sa šećerom i dodati brašno.
2.
Posebno
po 2-3 jaja mutiti jer ako se sve umuti zajedno na kraju ispadnu gumene korice.
3.
Peći
na 200°C 6,7 minuta.
4. Peče se 21 kora.
Fil:
1.
Skuvati
žumance sa umućenim jajima, šećerom.
2.
Kada
je skoro gotovo ubaciti čokoladu.
3.
U
pola litre mleka skuvati dva pudinga i ohladiti.
4.
Umutiti
margarin sa šećerom u prahu i sjediniti sa ostala dva fila, ali kada se
prohladi.
5.
Filovati
kore.
Glazura:
1.
Istopiti
šećer do braon boje.
2.
Dodati
sirće pa brzo preliti preko gornje kore na kojoj nema fila.
3.
Glazuru
poravnati zagrejanim nožem, koji smo pre toga umočili u margarin.
Prijatno!