Recept: Doboš torta

Doboš torta

Doboš torta

Sastojci:

            Fil:

·        15 žumanaca

·        5 cela jaja

·        400gr šećera

·        400gr čokolade za kuvanje

·        2 margarina

·        100gr šećera u prahu

·        2 pudinga od čokolade

·        0,5l mleka

            Korice:

·        20 jaja

·        20 kašika šećera

·        20 kašika brašna

Glazura:

·        400gr šećera

·        1 kašika sirćeta

·        malo margarina

 

Priprema:

            Kore:

1.      Umutiti jaja sa šećerom i dodati brašno.

2.      Posebno po 2-3 jaja mutiti jer ako se sve umuti zajedno na kraju ispadnu gumene korice.

3.      Peći na 200°C 6,7 minuta.

4.      Peče se 21 kora.


            Fil:

1.      Skuvati žumance sa umućenim jajima, šećerom.

2.      Kada je skoro gotovo ubaciti čokoladu.

3.      U pola litre mleka skuvati dva pudinga i ohladiti.

4.      Umutiti margarin sa šećerom u prahu i sjediniti sa ostala dva fila, ali kada se prohladi.

5.      Filovati kore.

Glazura:

1.      Istopiti šećer do braon boje.

2.      Dodati sirće pa brzo preliti preko gornje kore na kojoj nema fila.

3.      Glazuru poravnati zagrejanim nožem, koji smo pre toga umočili u margarin.

 


Prijatno!

 

Podeli:

Ostavite komentar