Recept: Čoko - jagoda torta

Čoko - jagoda torta

Čoko - jagoda torta

Sastojci:

Kora:

·        4 jaja

·        200g šećera

·        120ml mleka

·        50g margarina

·        100g čokolade

·        200g brašna

·        50g kakao praha

·        1 kesica praška za pecivo

·        500g jagoda

Beli fil:

·        200ml slatke pavlake

·        1 puna kašika gustina ( može i brašno)

·        100ml vode

·        Naribana korica limuna

Žuti fil:

·        400ml mleka

·        1 puding od vanile

·        200g šećera

·        1 jaje

·        200g margarina

·        50g čokolade

Priprema:
Kora:

1.      Rastopiti na pari margarin i čokoladu, pa ostaviti da se prohladi.

2.      Umutiti belanca sa šećerom da budu penasta, dodati žumanca pa nastaviti kratko mutiti.

3.      Dodati mleko, rastopljenu čokoladu i margarin.

4.      Brašno, kakao i prašak za pecivo izmešati pa varjačom promešati.

5.      Sipati u kalup, poređati jagode i peći oko 40 minuta, bitno je da sredina bude dobro pečena.

Beli fil:

1.      Slatku pavlakuprokuvati pa u nju zakuvati gustin izmešan sa vodo,.

2.      Kuvati svega 1 minut ili dok se ne zgusne, pa naribati limunovu koricu.

Žuti fil:

1.      Prokuvati 300ml mleka sa šećerom.

2.      Umutiti 100ml mleka sa pudingom i jajetom pa zakuvati u mleko.

3.      Ostaviti da se ohladi pa mikserom umešati 200g margarina sobne temperature i narendanu čokoladu.

4.      Vruću koru izbockati čačkalicom pa premazati toplim belim filom, ostaviti da se stegne i ohladi.

5.      Zatim poređati ostatak jagoda (300g), premazati žuti fil i tortu ukrasiti po želji.

6.      Ostaviti da se dobro stegne, najbolje do sutra dan.

Prijatno!

 

Podeli:

Ostavite komentar