Svinjski vrat sa povrćem
Sastojci:
·
4 šnicle svinjskog vrata
·
½ kg krompira
·
400g šampinjona
·
3 veće šargarepe
·
2 – 3 čena belog luka
·
Začini (vegeta, so, crni biber, bosiljak,
grančice ruzmarina, senf)
·
Malo ulja
Priprema:
1. Svinjetinu
premažite senfom i začinite solju.
2. Krompir,
šargarepu, šampinjone i luk oljuštite i isecite na kriške.
3. U
podmazanu tepsiju sipajte povrće.
4. Poprskajte
uljem i začinite.
5. Preko
stavite pripremljeno meso.
6. Pecite
u zagrejanoj rerni na 210°C oko 60 minuta, a na polovini pečenja okrenite meso.
7. Ako
želite da vam se povrće više zapeče, izvadite meso i nastavite sa pečenjem još
10 – 15 minuta.
Prijatno!