Pohovani filet oslića sa pirinčem
Sastojci:
·
1kg fileta ribe po vašoj želji (šaran, oslić,
som..)
·
2 cela jajeta
·
50ml mleka
·
1 šolja brašna
·
2 šolje prezli
·
40g ribanog parmezana
·
3 kašike susama/crnog susama/lana
·
So, biber, ulje za pečenje
Priprema:
1. Filete
odlediti na pola, preseći na pola, posoliti i pobiberiti.
2. Umutiti
jaja sa mlekom.
3. Prezli
dodati parmezan i semenke po želji, u posebnu činijicu staviti brašno.
4. U
tiganj sipati ulje i staviti na srednjoj temperati da se zagreje.
5. Uvaljati
filete u brašno, pa u jaja i na kraju u prezlu, te ih staviti da se prže.
6. Okrenuti
filete tek kada jedna strana bude gotova, ne okretati više puta da se ne bi
raspali.
7. Vaditi
na papirni ubrus da se ocede.
Služiti uz pirinač
Sastojci:
·
2 kašike ulja
·
1 glavica crnog luka
·
2 šargarepe
·
1 šolja graška
·
1 šolja pirinča
·
Po ukusu soli, suvi biljni začin, biber
·
4 šolje vode
Priprema:
1. Sipati
u šerpu ulje i staviti luk i šargarepu naseckano na kockice, da se dinsta oko
15 minuta.
2. Dodati
grašak i dinstati 20 minuta uz dodavanje vode.
3. Dodati
pirinač i 4 šolje vode.
4. Začiniti
solju, biberom i suvim biljnim začinom.
5. Kuvati
oko 20-25 minuta.
Prijatno!