Recept: Pasulj prebranac

Pasulj prebranac

Pasulj prebranac

Sastojci: 

- 500g pasulja

- 2 glavice crnog luka (malo veće)

- 2 šargarepe

- Lovorov list

- Crni biber u zrnu

- Kašika masti (Ili ulje ukoliko je posno)

- Slanina ili suva rebra (ako pravite mrsno)

- Začin za pasulj 

 

Priprema: 

  1. Pasulj očistiti, staviti u šerpu, naliti vodom i poklopiti. Ostaviti da odstoji da nabubri, najbolje ostaviti preko noći. 
  2. Na masti propržiti luk i šargarepu, staviti ocedjen pasulj i naliti vodom. 
  3. Dodati, lovorov list, zrna bibera i slaninu ili suva rebra (ukoliko ne pravite posni), poklopiti i ostaviti da se krčka. 
  4. Pred kraj kuvanja izmešati začin za pasulj sa vodom i sipati u šerpu. Promešati i ostaviti da ključa par minuta. 
  5. Služiti ga uz kisele paprike ili kupus.

Prijatno!

Podeli:

Povezani recepti

Ostavite komentar