Pasulj prebranac
Sastojci:
- 500g pasulja
- 2 glavice crnog luka (malo veće)
- 2 šargarepe
- Lovorov list
- Crni biber u zrnu
- Kašika masti (Ili ulje ukoliko je posno)
- Slanina ili suva rebra (ako pravite mrsno)
- Začin za pasulj
Priprema:
- Pasulj očistiti, staviti u šerpu, naliti vodom i poklopiti. Ostaviti da odstoji da nabubri, najbolje ostaviti preko noći.
- Na masti propržiti luk i šargarepu, staviti ocedjen pasulj i naliti vodom.
- Dodati, lovorov list, zrna bibera i slaninu ili suva rebra (ukoliko ne pravite posni), poklopiti i ostaviti da se krčka.
- Pred kraj kuvanja izmešati začin za pasulj sa vodom i sipati u šerpu. Promešati i ostaviti da ključa par minuta.
- Služiti ga uz kisele paprike ili kupus.
Prijatno!