Recept: Grašak

Grašak

Grašak

Sastojci: 

- 1 kesa zamrznutog graška

- 1 glavica luka

- 1 šargarepa

- Začini (vegeta, beli luk u prahu, peršun, mirođija)

- 1 kašika brašna

- 1 kašika masti

 

Priprema: 

  1. Očistiti luk i šargarepu i na kašici masti i malo vode izdinstati. 
  2. Kada se izdinstati dodati opran grašak.
  3. Staviti začine, vegetu (slobodno staviti 2 kašičice), beli luk u prahu i peršun, naliti vodom koliko da ogrezne. 
  4. Ostaviti da se krčka, uglavnom 15-20 minuta, u zavisnosti koji je grašak. 
  5. Pri kraju, razmutiti kašiku brašna sa vodom, skinuti sa ringle grašak i dodati brašno, promešati i vratiti još desetak minuta na ringlu i dodati jednu kašičicu mirođije. 
  6. Ukoliko pravite sa mesom, prvo meso propržiti pa onda dodati grašak.

Prijatno!

Podeli:

Povezani recepti

Ostavite komentar