Grašak
Sastojci:
- 1 kesa zamrznutog graška
- 1 glavica luka
- 1 šargarepa
- Začini (vegeta, beli luk u prahu, peršun, mirođija)
- 1 kašika brašna
- 1 kašika masti
Priprema:
- Očistiti luk i šargarepu i na kašici masti i malo vode izdinstati.
- Kada se izdinstati dodati opran grašak.
- Staviti začine, vegetu (slobodno staviti 2 kašičice), beli luk u prahu i peršun, naliti vodom koliko da ogrezne.
- Ostaviti da se krčka, uglavnom 15-20 minuta, u zavisnosti koji je grašak.
- Pri kraju, razmutiti kašiku brašna sa vodom, skinuti sa ringle grašak i dodati brašno, promešati i vratiti još desetak minuta na ringlu i dodati jednu kašičicu mirođije.
- Ukoliko pravite sa mesom, prvo meso propržiti pa onda dodati grašak.
Prijatno!