Pizza
Sastojci:
·
580g brašna
·
10g svežeg kvasca
·
7g šećera
·
3dcl mlake vode
·
50ml ulja
·
7,5g soli
Priprema:
1. Kvasac
izmrviti pa dodati šećer, 80g brašna i mlaku vodu.
2. Sve
dobro promešati pa ostaviti da se diže 10 minuta.
3. Ako
baš nemate sveži kvasac, stavite standardno pola kesice suvog kvasca.
4. Kada
kvasac nadođe dodati ulje i promešati a zatim postepeno dodavati preostalo
brašno (500g) posoliti i umesiti testo za picu.
5. Ono
će biti vrlo malo lepljivo.
6. Ostaviti
da se diže poklopljeno sat vremena.
7. Testo
premesiti pa ga podeliti na dva jednaka dela.
8. Svaki
deo testa pokriti na 15 minuta da se malo digne i da otpusti pa od njega
oblikujte picu.
9. Dodati
nadev pa peći na maksimalnoj temperaturi, najviše 10 minuta.
Prijatno!