Ražnjić
Sastojci:
·
Meso
·
2
kašičice belog luka u prahu
·
1
kašika soli
·
½ kašičice
bibera
·
½ kašičice
ruzmarina
·
½ kašičice
peršuna
·
½ kašičice
bosiljka
·
½ kašičice
majčine dušice
·
½ kašičice
aleve paprike
·
3
kašike maslinovog ulja
·
Slanina
·
Šampinjoni
Priprema
marinade:
1.
U
činiju izmešajte sve začine gore navedene sa 3 kašike maslinovog ulja.
2.
Marinadom
lepo obradite sve komadiće mesa i ostavite da odstoji meso jedno 2h u njoj.
3.
Jednom
bar okrenite i promešajte meso u posudi.
Priprema:
1.
Iseckati
meso na kockice debljine 2 cm.
2.
Pripremiti
marinadu u koju ćete umočiti i 2h u njoj držati ražnjiće.
3.
Pripremite
drvene štapiće, obrišite, namokrite, i na njih navlačite ražnjiće.
4.
Najbolji
efekat ima red ražnjića, red slanine i red šampinjona.
5.
Slanina
neka bude 3 puta tanja od ražnjića.
6.
Kada
ste sve poređali na štapiće pređite malo još jednom preko svega suncukretovim
uljem.
7.
Stavite
ražnjiće u tepsiju i pecite na 200°C oko 10 – 15 minuta, pa ih okrenite na
drugu stranu, prelijte ostatkom marinade iz posude i pecite još 15 – 20 minuta.
Prijatno!