Recept: Ražnjić

Ražnjić

Ražnjić

Sastojci:

·        Meso

·        2 kašičice belog luka u prahu

·        1 kašika soli

·        ½ kašičice bibera

·        ½ kašičice ruzmarina

·        ½ kašičice peršuna

·        ½ kašičice bosiljka

·        ½ kašičice majčine dušice

·        ½ kašičice aleve paprike

·        3 kašike maslinovog ulja

·        Slanina

·        Šampinjoni

Priprema marinade:

1.      U činiju izmešajte sve začine gore navedene sa 3 kašike maslinovog ulja.

2.      Marinadom lepo obradite sve komadiće mesa i ostavite da odstoji meso jedno 2h u njoj.

3.      Jednom bar okrenite i promešajte meso u posudi.

Priprema:

1.      Iseckati meso na kockice debljine 2 cm.

2.      Pripremiti marinadu u koju ćete umočiti i 2h u njoj držati ražnjiće.

3.      Pripremite drvene štapiće, obrišite, namokrite, i na njih navlačite ražnjiće.

4.      Najbolji efekat ima red ražnjića, red slanine i red šampinjona.

5.      Slanina neka bude 3 puta tanja od ražnjića.

6.      Kada ste sve poređali na štapiće pređite malo još jednom preko svega suncukretovim uljem.

7.      Stavite ražnjiće u tepsiju i pecite na 200°C oko 10 – 15 minuta, pa ih okrenite na drugu stranu, prelijte ostatkom marinade iz posude i pecite još 15 – 20 minuta.

Prijatno!

 

 

Podeli:

Povezani recepti

Ostavite komentar