Vest: Radovi na adaptaciji vatrogasnog doma

Radovi na adaptaciji vatrogasnog doma

Radovi na adaptaciji vatrogasnog doma

Stanovnici Koceljeve ovih dana svedoče potpunoj rekonstrukciji zgrade vatrogasnog doma u koju je ova jedinica useljena davne 1977.godine.  ali je objekat sagrađen znatno pre. Već decenijama u njega nije ulagano, ali će u narednom periodu, kada svi radovi budu završeni, pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice imati mogućnost da rade i borave u modernom prostoru, neuporedivo lepšem i boljem od onoga u kojem su do sada bili.

Radovi se finansiraju iz lokalnog budžeta a za ove namene je opredeljeno oko šest miliona dinara.

–Dobar deo radova se privodi kraju. Zamenjena je stolarija, dobar deo građevinskih radova je završen, potpuno je rekonstruisan krov. Na red dolaze unutrašnji radovi. Rekonstrukcija samog objekta ide prilično brzo. Dovešćemo ga u jedno adekvatno stanje gde će moći zaposleni da borave i rade- istakao je predsednik opštine u ostavci Dušan Ilinčić.

On je podsetio da je adaptacija vatrogasnog doma u Koceljevi dogovorena u martu mesecu, prilikom posete vršioca dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnika Sektora za vanredne situacije Luke Čaušića. Sa druge strane, u okviru postignutog dogovora o zajedničkim aktivnostima na poboljšanju uslova rada ove jedinice, nadležno ministarstvo, odnosno Sektor se obavezao da će poboljšati vozni park sa jednim novim vatrogasno-spasilačkim kamionom.

Tada se razgovaralo i o povećanju broja vatrogasaca-spasilaca te je u međuvremenu otvoren konkurs za prijem dva pripadnika ove jedinice.

–Važni su nam ljudski resursi, ali je takođe važno da dobijemo novo vatrogasno vozilo. Osim toga, mi smo priveli nameni jedno vozilo koje godinama stoji u ovoj jedinici i ne koristi se jer nije bio prilagođen potrebama. To je konačno učinjeno tako da će u buduće služiti svojoj nameni. Dakle, uz njega očekujemo da će stići još jedno specijalno vatrogasno vozilo i to će zasigurno poboljšati kvalitet i olakšati rad, doprineti boljoj reakciji ove jedinice u cilju bezbednosti građana i imovine- poručio je Ilinčić. 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar