Vest: Episkop Isihije u petak u Sabornom hramu služi parastos pukovniku Milenku Pavloviću

Episkop Isihije u petak u Sabornom hramu služi parastos pukovniku Milenku Pavloviću

Episkop Isihije u petak u Sabornom hramu služi parastos pukovniku Milenku Pavloviću

Njegovo Preosveštenstvo Episkop valjevski g. Isihije sa sveštenoslužiteljima iz Valjeva služiće parastos pukovniku pilotu Milenku Pavloviću u petak, 26. aprila 2024. godine, sa početkom u 12 časova, u Hramu Vaskrsenja Hristovog u Valjevu. 

Pukovnik Milenko Pavlović, komandant 204. lovačko- avijacijskog puka, izgubio je život u borbi sa bombarderima NATO eskadrile na nebu iznad Valjeva 4. maja 1999. godine.

Budući da se ove 2024. godišnjica stradanja poklapa sa Velikom subotom, Eparhija valjevska na čelu sa Episkopom Isihijem, prineće molitveno sećanje osam dana ranije zbog specifičnosti bogosluženja u Strasnoj sedmici Velike četrdesetnice, sa željom da u duhu Hristove ljubavi oda priznanje zavičajnom heroju, čije su hrabrost i ljubav ispunile jevanđeljski zavet polaganja žrtve za bližnjeg i ostavile amanet herojstva i čojstva dolazećim generacijama.

Pukovnik Milenko Pavlović nosilac je brojnih priznanja, a njegovo ime nosi nekoliko ulica i vojni aerodrom u Batajnici. Blaženopočivši Episkop valjevski Milutin odlikovao ga je posthumno Ordenom Svetog Vladike Nikolaja. 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar