Vest: Episkop Isihije na proslavi dana Opštine Osečina

Episkop Isihije na proslavi dana Opštine Osečina

Episkop Isihije na proslavi dana Opštine Osečina

Polaganjem venaca kraj spomenika Braći Nedić u centru varoši, koje su upriličili predsednik Opštine Osečina Nikola Tomić i predstavnici Obrazovno- vaspitnog centra „Braća Nedić“ i Udruženja „Gvozdeni puk“, otpočelo je proslavljanje dana varoši, koje je okupilo brojne Podgorce.

U galeriji Narodne biblioteke priređena je izložba „Mati Ana Adžić- duhovno čedo Vladike Nikolaja“, čije autorstvo potpisuje Muzej rudničko- takovskog kraja, i izložba „Braća Nedić- Osečina srpska Sparta“, koje će biti otvorene do 10. maja 2024. godine.

U čast praznika varoši, održana je i svečana sednica Skupštine Opštine Osečina, koju je otvorio predsednik Svetozar Gačić. Pored lokalnog rukovodstva, sednici su prisustvovali ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, direktor JVP„Srbijavode“ Goran Puzović, Preosvećeni Episkop valjevski g. Isihije i drugi ugledni gosti i prijatelji Osečine.

Podsetivši na učinjeno u protekloj godini, prvi čovek varoši Nikola Tomić je poručio da svi građani Osečine, kao potomci slavnih junaka Braće Nedića, treba da nastoje da ih budu dostojni i da unapređuju život u lepoj podgorskoj varoši. Proslava Dana Opštine Osečina bila je prilika da se uruče zahvalnice svima koji pomažu njen razvoj i napredak i nagrade stvaraocima koji su ostvarili zapažene rezultate u različitim oblastima.

Izvor: Eparhija valjevska



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar