Vest: Otvorena izložba "Izbor iz kolekcije" u Kulturnom centru

Otvorena izložba "Izbor iz kolekcije" u Kulturnom centru

Otvorena izložba

U Umetničkom legatu Kulturnog centra u Mionici sinoć u 19 časova svečano otvorena izložba Internacionalog Umetničkog studija "Radovan Trnavac Mića" iz bogate zbirke savremenog likovnog stvaralaštva koju Internacionalni umetnički studio s ponosom baštini više od četvrt veka. Izložba nosi naziv „Izbor iz kolekcije",  a pokrovitelj je opština Mionica.

Izložbu čini 25 dela eminentnih likovnih stvaraoca iz 17 zemalja: Rusija, Ukrajina, Belorusija, Engleska, Švajcarska, Poljska, Grčka, Australija, Japan, Južna Koreja, Meksiko, Venecuela, Iran, Bugarska, Severna Makedonija, Crna Gora i Srbija. Odabrani umetnici su kao gosti boravili u Ateljeu Internacionalnog umetničkog studija, ili su predstavljeni kroz samostalne umetničke produkcije u Galeriji Studija.

Postavku čine dela umetnika različitih generacija, tehnika i poetika, kao i likovnog iskustva, koje proističe iz specifičnih uslova vezanih za kulturne modele, odnosno tradicije društava i sredina u kojima su se razvijali i umetnički stasavali.

Izložba će biti otvorena naredne tri nedelje, a ulaz je besplatan.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar