Uvrnuta štrudla sa makom i kremom
Sastojci:
·
200ml
mleka
·
Pola
kvasca
·
Kašika
šećera
·
Pola
kašičice sole
·
125g
margarina
·
400-500g
brašna
·
200g
maka + šećer i mleko za kuvanje maka
Priprema:
1.
U
toplo mleko izmrviti kvasac i dodati šećer.
2.
Sve
pomešati, zatim dodati margarin seckan na kockice.
3.
Sve
sjediniti, dodati jaje, so i po malo brašna.
4.
Mesiti
dok se ne dobije lepo glatko testo.
5.
Ostaviti
testo 15 minuta da nadođe.
6.
Razvući
ga i filovati kremom, džemom, makom..
7.
Staviti
u pleh obložen papirom.
8.
Premazati
celim jajetom i ostaviti pre pečenja još 15-20 minuta da nadolazi u plehu.
9.
Peći
oko 30 minuta na 200°C.
Prijatno!