Recept: Uvrnuta štrudla sa makom i kremom

Uvrnuta štrudla sa makom i kremom

Uvrnuta štrudla sa makom i kremom

Sastojci:

·        200ml mleka

·        Pola kvasca

·        Kašika šećera

·        Pola kašičice sole

·        125g margarina

·        400-500g brašna

·        200g maka + šećer i mleko za kuvanje maka

 

Priprema:

1.      U toplo mleko izmrviti kvasac i dodati šećer.

2.      Sve pomešati, zatim dodati margarin seckan na kockice.

3.      Sve sjediniti, dodati jaje, so i po malo brašna.

4.      Mesiti dok se ne dobije lepo glatko testo.

5.      Ostaviti testo 15 minuta da nadođe.

6.      Razvući ga i filovati kremom, džemom, makom..

7.      Staviti u pleh obložen papirom.

8.      Premazati celim jajetom i ostaviti pre pečenja još 15-20 minuta da nadolazi u plehu.

9.      Peći oko 30 minuta na 200°C.

 

Prijatno!

Podeli:

Povezani recepti

Ostavite komentar