Prhki keksići
Sastojci:
·
350g brašna
·
100g šećera
·
1 vanilin šećer
·
Pola praška za pecivo
·
Prstohvat soli
·
Rendana kora pola limuna
·
175g margarina
·
1 celo jaje + 1 žumance
Priprema:
1. Suve
sastojke sjediniti, dodati margarin isečen na listiće i jaja.
2. Sve
dobro umesiti, da se dobije kompaktno testo. Trebaće malo više vremena.
3. Testo
uviti u foliju i ostaviti u frižider na pola sata.
4. Na
pobrašnjenoj površini razvući testo na nekoliko mm.
5. Modlama
vaditi kolače ( može i čašom, a čepom od aroma vaditi manji kružić)
6. Peći
na 190 – 200°C oko 10 minuta.
7. Pečene
keksiće staviti da se prohlade kako bi se lakše skidali sa pek papira.
8. Ceo
keksić premazati džemom, a drugi koji ima rupu u sredini uvaljati u šećer u
prahu i nalepiti na prvi.
9. Tako
dok sve ne završite.
Prijatno!