Krofne
Sastojci:
·
2
jaja
·
Kašika
šećera
·
Pola
kvasca
·
Malo
soli
·
200ml
mleka
·
400g
brašna
·
50-100ml
ulja
·
Mast
za prženje
Priprema:
1.
Ugrejati
mleko, izmrviti kvasac, dodati jednu kašiku šećera i jednu kašiku brašna.
2.
U
jednu činiju ulupati jaja sa uljem i malo soli.
3.
Kada
kvasac nadođe sipati ga u činiju sa ulupanim jajima.
4.
Sve
sjediniti, i polako dodavati brašno dok se umesi glatko testo.
5.
Ostaviti
da se testo udvostruči.
6.
Zatim
ga premesiti, rastanjiti i vaditi modlom krofne.
7.
Ostaviti
ih još pola sata, pa ih onda peći.
8.
Vaditi
krofne na papirni ubrus.
9.
Pospiti
ih šećerom, ili filovati kremom ili džemom.
Prijatno!

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)