Krofne
Sastojci:
·
2
jaja
·
Kašika
šećera
·
Pola
kvasca
·
Malo
soli
·
200ml
mleka
·
400g
brašna
·
50-100ml
ulja
·
Mast
za prženje
Priprema:
1.
Ugrejati
mleko, izmrviti kvasac, dodati jednu kašiku šećera i jednu kašiku brašna.
2.
U
jednu činiju ulupati jaja sa uljem i malo soli.
3.
Kada
kvasac nadođe sipati ga u činiju sa ulupanim jajima.
4.
Sve
sjediniti, i polako dodavati brašno dok se umesi glatko testo.
5.
Ostaviti
da se testo udvostruči.
6.
Zatim
ga premesiti, rastanjiti i vaditi modlom krofne.
7.
Ostaviti
ih još pola sata, pa ih onda peći.
8.
Vaditi
krofne na papirni ubrus.
9.
Pospiti
ih šećerom, ili filovati kremom ili džemom.
Prijatno!