Čokotart
Sastojci:
Kora:
·
250g
mlevenog keksa
·
100g
lešnika
·
120g
putera
·
100g
crne čokolade
·
50ml
mleka
Ganaš:
·
200g
crne čokolade
·
150g
mlečne čokolade
·
125g
putera
·
250ml
slatke pavlake
Priprema:
1.
Sve
sastojke za koru izmešati i utapkati u kalup za tart i ostaviti u frižider na
hlađenje.
2.
Slatku
pavlaku i puter staviti na šporet da se zagreju – do ključanja ( ne da
proključa).
3.
Čokolade
(mlečnu i crnu) izlomiti i preko nje preliti slatku pavlaku.
4.
Ostaviti
3-4 minuta, pa žicom izmešati dok se ne dobije glatka sjajna smesa.
5.
Preliti
koricu i ostaviti na hlađenje minimalno 2-3 sata ili 1 sat u zamrzivač.
Prijatno!