Recept: Čokotart

Čokotart

Čokotart

Sastojci:

            Kora:

·        250g mlevenog keksa

·        100g lešnika

·        120g putera

·        100g crne čokolade

·        50ml mleka

 

Ganaš:

 

·        200g crne čokolade

·        150g mlečne čokolade

·        125g putera

·        250ml slatke pavlake

 

Priprema:

1.      Sve sastojke za koru izmešati i utapkati u kalup za tart i ostaviti u frižider na hlađenje.

2.      Slatku pavlaku i puter staviti na šporet da se zagreju – do ključanja ( ne da proključa).

3.      Čokolade (mlečnu i crnu) izlomiti i preko nje preliti slatku pavlaku.

4.      Ostaviti 3-4 minuta, pa žicom izmešati dok se ne dobije glatka sjajna smesa.

5.      Preliti koricu i ostaviti na hlađenje minimalno 2-3 sata ili 1 sat u zamrzivač.

Prijatno!

Podeli:

Povezani recepti

Ostavite komentar