Čizkejk u čaši
Sastojci:
I deo:
·
300g mlevene plazme
·
150-200ml mleka
·
100g šećera u prahu
II deo:
·
500ml slatke pavlake
·
300g krem sira
·
1 vanil šećer
III deo:
·
100g šećera
·
400g voća
·
1 puna kašika gustina
·
200ml vode
Priprema:
1. Prvo
se pravi III deo.
2. U
šerpu sipati oko 150ml vode (ako je voće
zamrznuto sipati oko 100ml) i dodati šećer.
3. Kada
se šećer otopi i voda provri, dodati voće.
4. Kuvati
nekoliko minuta.
5. Za
to vreme razmutiti kašiku gustina sa malo vode.
6. Zatim,
dodati gustin u voće, mešati dok se ne sjedini.
7. Skinuti
sa ringle i ostaviti da se ohladi.
8. Sjediniti
mleveni keks, šećer u prahu i dodajte mleko (dodajte prvo 100ml sve izmešajte,
ako vam se čini da treba još dodajte, dok ne dobijete odgovarajuću gustinu).
9. Homogenu
masu, stavljati u čašu (po jednu kašiku punu) i utapkati.
10. Umutiti
500ml slatke pavlake.
11. Kada
se dobro umuti dodati krem sir i vanilin šećer.
12. Sve
dobro sjediniti i sipati u kalup preko podloge od keksa.
13. Ako
se voće prohladilo možete ga odmah stavljati preko fila, pa odložiti na hladno
ili u frižider.
Prijatno!