Vest: Počeli radovi na uređenju objekta na Trgu Vojvode Živojina Mišića

Počeli radovi na uređenju objekta na Trgu Vojvode Živojina Mišića

Počeli radovi na uređenju objekta na Trgu Vojvode Živojina Mišića

Radovi na rekonstrukciji objekta na Trgu Vojvode Živojina Mišića, nekadašnje Valjevske banke, počeli su juče.

Grad Valjevo je za rekonstrukciju ovog prostora koji će biti poveren na upravljanje Narodnom muzeju izdvojio 18 miliona dinara, a sve sa ciljem da se obezbedi kvalitetan izložbeni prostor i pruži mogućnost građanima Valjeva da uživaju u kulturnim sadržajima koje ustanove kulture u Valjevu pružaju.

„Nakon dobijene saglasnosti, izrade projektno – tehničke dokumentacije i javne nabavke, sa radošću možemo da kažemo da su radovi na sanaciji ovog objekta počeli i nadamo se da neće biti nikakvih problema u toku izvođenja radova. Očekujemo da će radovi biti završeni za tri meseca“, kazao je Vladimir Mišković, član Gradskog veća.

Podsećamo da se Grad Valjevo prošle godine obratio Republičkoj direkciji za imovinu, koja je pred Vladu Republike Srbije izašla sa jasno izraženom namerom, a to je da to bude prostor za izložbene postavke u oblasti kulture, nakon čega je Vlada Republike Srbije dala saglasnost. Ukupna površina objekta iznosi 140 m², pri čemu je 23/140 bilo u vlasništvu grada, a Ministarstvo finansija posedovalo je 117/140.

Sada, kada je Grad postao punopravan vlasnik objekta, u toku je uređenje ovog prostora, koji će biti na ponos svima građanima Valjeva.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar