Vest: MIONICA KOD VLADE SRBIJE KONKURISALA S 37 PROJEKATA

MIONICA KOD VLADE SRBIJE KONKURISALA S 37 PROJEKATA

MIONICA KOD VLADE SRBIJE KONKURISALA S 37 PROJEKATA

Ми настојимо да обезбедимо новац за реализацију што више приоритетних пројеката, како би наши Мионичани живели што боље, и како бисмо деци Мионице обезбедили бољу будућност - каже председник општине Бобан Јанковић

MIONICA KOD VLADE SRBIJE KONKURISALA S 37 PROJEKATA-0

Општина Мионица учествује са 37 пројеката, вредних преко 350 милиона динара, на конкурсима које су на основу одлуке Владе Србије расписала надлежна министарства и Канцеларија за јавна улагања. До сада је прихваћено и одобрено више од половине предложених инвестиција. Очекује се да ће република пружити помоћ у свих 37 планираних улагања. Председник општине Мионица, Бобан Јанковић анализирао је са сарадницима одобрене и предате пројекте ради дефинисања рокова и приоритета у њиховој релизацији, као и о пројектима који ће бити предати у наредном периоду.

- Мионица јесте мала општина, али не кријемо да имамо велике амбиције. Ми настојимо да обезбедимо новац за реализацију што више приоритетних пројеката, како би наши Мионичани живели што боље, и како бисмо деци Мионице обезбедили бољу будућност. Наша буџетска средства су ограничена, и зато нисмо седели скрштених руку. Тражили смо подршку за пројекте од значаја за нашу локалну самоуправу. Изузетно сам захвалан Влади Србије, Канцеларији за управљање јавним улагањима и надлежним министарствима која подржавају наше планове и помажу њихову реализацију. Сви пројекти, које смо до сада предали, и с којима ћемо конкурисати у будућности усмерени су на драстично унапређење квалитета живота сваког становника Мионице - рекао је након састанка Јанковић.

Највећи број пројеката односи се на унапређење и развој водоводне и канализационе мреже, изградњу путева, реконструкцију школа и развој културе.

- Ми морамо да радимо. Сваког дана. Новац који добијемо са републичког нивоа биће значајна подршка нашем општинском буџету, који већ четврту годину заредом има инвестициони и развојни карактер - рекао је Јанковић

(preuyeto sa opštine Mionica)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar