Vest: Mina Stanojević najbolji primač Balkanskog prvenstva

Mina Stanojević najbolji primač Balkanskog prvenstva

Mina Stanojević najbolji primač Balkanskog prvenstva

Ženska kadetska reprezentacija Srbije (do 19 godina, rođene 2005. i mlađe) juče je osvojila zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu 2023. za odbojkašice u Sofiji, a među našim najistaknutijim igračicama bila je Mina Stanojević iz lajkovačkog Železničara.

Posle velike borbe, Srbija je u finalu savladala Tursku sa 3:2, po setovima 25:22, 19:25, 19:25, 25:22 i 15:11. Na taj način kadetkinje su odbranile prošlogodišnje zlato, a do sada su jedanaest puta bile šampionke Balkana.

Naše odbojkašice osvojile su nekoliko pojedinačnih priznanja, pri čemu je Mina Stanojević proglašena za najboljeg primača prvenstva, podelivši ovu titulu sa Safronovom iz turske reprezentacije. Sa 11 poena odbojkašica Železničara bila je među najefikasnijim igračicama Srbije u finalnom meču.

Minu Stanojević najbolji primač Balkanskog prvenstva-0

Selektor kadetske reprezentacije je Mirjana Musulin, koja je dve godine bila šef stručnog štaba Železničara, u vreme osvajanja „duple krune“.

Dragana Korolija, primač Srbije, proglašena je za najbolju igračicu (MVP) Balkanskog prvenstva. Jovana Antić je najbolji bloker, a Milica Vidačić najbolji korektor. Sonja Moro, delegat BVA, predala je pobednički pehar Teodori Kričković, kapitenu Srbije.

U meču za treće mesto Bugarska je pobedila Crnu Goru.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar