Vest: Ubski gimnazijalci pobednici polufinala „Pravoslavne slagalice“

Ubski gimnazijalci pobednici polufinala „Pravoslavne slagalice“

Ubski gimnazijalci pobednici polufinala „Pravoslavne slagalice“

U prostorijama Srednje škole „17 septembar“ Lajkovac održano je polufinalno takmičenje kviza „Pravoslavna slagalica“ za Tamnavsko namesništvo. Znanje iz oblasti pravoslavnog katihizisa  odmerile su tri ekipe:  Tehničke škole Ub sa veroučiteljem Stefanom Đurić, škole „17.septembar“ Lajkovac, predvođene veroučiteljem Savom Pavlovićem i Gimnazije „Branislav Petronijević“ Ub. Događaju je prisustvovala direktorka škole Kosana Grčić.

Takmičenje je proteklo u dinamičnoj i takmičarski zanimljivoj atmosferi, a učenici su pokazali visoko znanje i odličnu spremnost. Nakon niza enigmatskih igara, u finale su ušle ekipa Tehničke škole i ekipa Gimnazije, a pobedu je za nijansu odlučila igra asocijacije. Pobednik ovogodišnjeg polufinalnog kviza je ekipa Gimnazije „Branislav Petronijević“, koju su predstavljali učenici: Milica Rikanović, Anastasia Lepović i Nikola Vatazević, sa veroučiteljicom Marijanom Dodović. 

Pobeda je obezbedila plasman u predstojeće finalno takmičenje u kome će znanje odmeriti najbolji učenici iz cele Eparhije valjevske.

Izvor: Eparhija valjevska



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar