Vest: Sastanak sa izabranim predstavnicima u SO Osečina i Savetu MZ Komirić

Sastanak sa izabranim predstavnicima u SO Osečina i Savetu MZ Komirić

Sastanak sa izabranim predstavnicima u SO Osečina i Savetu MZ Komirić

Predsednik Skupštine opštine Osečina, Svetozar Gačić, organizovao je sastanak sa izabranim predstavnicima MZ Komirić u SO Osečina i Savetu MZ Komirić.

Sastanku su prisustvovali član Opštinskog veća zadužen za mesnu samoupravu, Željko Grujičić, vd direktora JKP „Osečina“, Nataša Đukić, odbornik Dragutin Popović, članovi Saveta MZ Komirić na čelu sa predsednikom Ivanom Matićem.

Tema sastanka bila je aktuelna  situacija na prostoru MZ Komirić.

Razgovarano je o  poljoprivredi, infrastrukturi i drugim potrebama stanovništva.

Predsednik SO Svetozar Gačić je naglasio značaj ovakvih sastanaka i razmene informacija i podataka o stanju u mesnim zajednicama.

„ Potrebe i bolji uslovi života naših građana, svakako su prioritetni zadatak i obaveza koju imamo“, izjavio je predsednik Gačić.

Izneti su problemi sa kojima se suočava stanovništvo, a kao glavne poteškoće izdvojili su putnu infrastrukturu i redovno snabdevanje električnom energijom.

Došlo se do zaključka da  je neophodno uraditi  putnu infrastrukturu.

Razgovarano je i o programima za podsticaj poljoprivredne politike i mogućnosti učešća građana u kreiranju boljih uslova za razvoj zajednice.

Načelno su izneti predlozi i ideje koji bi mogli doprineti boljitku stanovništva u ruralnim područjima.

Ovo je drugi  sastanak u 2021. godini,  u planu je da se organizuje i sa svim predstavnicima ostalih  mesnih zajednica.

Ukupan broj mesnih zajednica na teritoriji opštine Osečina je 23 i postoji dobra saradnja i komunikacija sa svim građanima.(Izvor: Opština Osečina)Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar