Vest: Prijem za profesorku srpskog jezika

Prijem za profesorku srpskog jezika

Prijem za profesorku srpskog jezika

U kabinetu predsednika opštine organizovan je prijem za profesorku srpskog jezika Dragicu Puljezević, kao dobitnika nagrade za  najboljeg nastavnika lingvističke sekcije.

Na 62. Republičkom zimskom seminaru nastavnika, koji je održan u Beogradu, uručene su nagrade za Republičko takmičenje lingvističkih i literarnih  sekcija, za najbolje metodičke pripreme, za najbolji pismeni zadatak i za najbolji školski časopis.

Učenici Obrazovno-vaspitnog centra „Osečina“ i profesorka srpskog jezika i književnosti Dragica Puljezević, osvojili su, po peti put, prvo mesto na Republičkom takmičenju lingvističkih sekcija. (Prethodnih godina osvojili su još 4 druga i 1 treće mesto, tako da osnovna škola iz Osečine ima ukupno 10 nagrada na ovom takmičenju).

Predsednik opštine Nikola Tomić  čestitao je profesorki Dragici i izrazio zadovoljstvo što je svojim  zalaganjem doprinela da naša škola bude jedna među 18 najboljih.

 „Čestitam na osvojenoj nagradi uz iskrene želje da nastavite da obogaćujete vaspitni proces, razvijate interesovanje dece prema srpskom jeziku i da budete primer i podrška mlađim kolegama.

Vaš dugogodišnji rad doprineo je afirmaciji srpskog jezika, omogućio spoj tradicionalnog, izvornog govora i savremenog utemeljenja nastave. To ste dokazali kroz radio emisije za vreme onlajn nastave. Predstavili ste jedno bogatstvo govornog  izražavanja, digitalnih kompetencija učenika i ljubavi prema pisanoj i usmenoj književnosti. Važno je istaći, da Vaš trud i zainteresovanost za srpski jezik uspešno prenosite na decu i tako razvijate nit pismenosti, tradicije i motivacije za učenje. Ponosan sam što deca imaju profesorku koja svojim ličnim primerom i odnosom prema radu, pozitivno utiče na svoje učenike. Vrlo često je izražajnije ono što radimo od onoga što govorimo“, izjavio je predsednik opštine Nikola Tomić.


PRIJEM ZA PROFESORKU SRPSKOG JEZIKA-0

Zamenica predsednika Biljana Mićić i pomoćnica predsednika Zorica Pavlović, su takođe čestitale profesorki i uputile iskrene želje da nastavi u tom pravcu bogaćenja i negovanja srpskog jezika i književnosti.

Profesorka srpskog jezika,  Dragica Puljezević, se zahvalila na prijemu i iznela karakteristike i lepotu rada i stvaranja sa decom.

„Od prvog dana zaposlenja, rad sa decom je iziskivao dodatni trud i istraživanje. To sam predstavila u mnogim izdatim knjigama, zbirkama dečijih radova.

Jedna od njih je i Govor našeg kraja, što je upravo i nagrađeno.

Pored tema predviđenih planom i programom, mi se bavimo govorom koji živi u našem kraju, beležimo nazive njiva, naziv proizvoda pisanih latinicom, pronalazimo stare žene koje sa ponosom nose marame na glavi... i mnogo toga još. Istakla bih da uspeh učenika i moj uspeh, naravno i kolektiva, se zasniva na otvorenoj i iskrenoj komunikaciji.

Deca pokazuju interesovanje prema prošlosti i tako pravimo paralelu sa vremenom u kome živimo. Svedoci smo da se događaji smenjuju munjevitom brzinom, malo obraćamo pažnju na bilo šta, pa samim tim i propustimo mnogo. Zato sa mojim učenicima negujem pisanu književnost, naša dostignuća i govor beležim i čuvam od zaborava“, naglasila je profesorka Dragica.

Pošto se ove godine obeležava 30 godina Republičkog takmičenja lingvističkih sekcija, Društvo za srpski jezik i književnost Srbije uručilo je priznanja najboljim nastavnicima za „visok stepen stručnosti, metodičke i pedagoške obučenosti za rad u okviru slobodnih aktivnosti (sekcija), kao i za izuzetan uspeh u pripremanju učenika“ za ovo takmičenje u proteklih 30 godina. Profesorka Dragica Puljezević uvrštena je u 18 nagrađenih nastavnika srednjih i osnovnih škola Srbije, koji su ulagali velike napore za pripremanje učenika za Republička takmičenja lingvističkih sekcija.

Tema ovogodišnjeg rada naših učenika bila je „Detinjstvo nekad i sad“.


PRIJEM ZA PROFESORKU SRPSKOG JEZIKA-1Izvor: Opština OsečinaPodeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar