Vest: Počela Imunizacija u Ljigu.

Počela Imunizacija u Ljigu.

Počela Imunizacija u Ljigu.

POČELA IMUNIZACIJA U LjIGU, DANAS KINESKU VAKCINU PRIMILO 70 LjIŽANA

Na punktu za vakcinaciju u Domu zdravlja ” Ljig” danas su vakcinisana 62 pacijenta koja su se prijavila preko kol centra i eUprave i 8 koji su samoinicijativno to tražili. Prema dosadašnjim podacima za sutra se prijavilo 36 pacijenata da primi prvu dozu vakcine kineskog proizvođača “Sinofarm” koja je za sada jedina u opticaju. Pre primanja vakcine vrši se lekarski pregled, dok je za punkt za imunizaciju opredeljeno previjalište i srednji ulaz u zgradu ljiškog doma zdravlja. Vakcinaciju sprovodi dr Marija Uskoković koja je od početka epidemije angažovana u kovid ambulanti uz pomoć tri medicinske sestre koje su između ostalog zadužene i za protokolarni deo. Radno vreme punkta za vakcinaciju je od 8 časova ujutru pa dok se ne vakcinišu svi prijavljeni za taj dan.

U Kovid ambulanti DZ Ljig 19.01.2021. pregledano je ukupno 44 pacijenata.

Od toga 4 prva pregleda i 40 kontrolnih.

Nije bilo testiranja PCR metodom .

Stiglo je 6 PCR  rezultata pacijenata testiranih 18.01.2021. godine, od toga 1 pozitivan i 5 negativnih. Čeka se još jedan PCR  rezultat od 18.01.2021.

Jedan pacijent je poslat u OB Valjevo .

Urađeno je 3 brza testa (odraslih), svi negativni.

U trećem talasu epidemije ukupno je inficirano 717 pacijenata, izlečeno je od početka epidemije 600, dok je aktivno 243 pacijenta. Od svih uzroka od početka epidemije preminulo je 22 Ljižana.

Zainteresovani za vakcinisanje protiv COVID-19 mogu se prijaviti popunjavanjem jednostavnog upitnika na portalu eUprava (www.euprava.gov.rs).



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar