Vest: Željko iz Ljiga odlučio da besplatno sredi sve zidove na odeljenju patologije trudnoće

Željko iz Ljiga odlučio da besplatno sredi sve zidove na odeljenju patologije trudnoće

Željko iz Ljiga odlučio da besplatno sredi sve zidove na odeljenju patologije trudnoće

 

Za molera Željka Šutuljića iz Ljiga i njegovu posvećenosti poslu prošle godine čula je čitava Srbija, ali sada je ovaj mladi čovek opet sve oduševio svojim potezom.

Pogodjen pričama o akušerksom nasilju, a sam i suprug i otac odlučio je koliko je to u njegovoj moći da pomogne porodiljama i dodatno im ulepša trenutke provedene u porodilištu. Željko će u narednom periodu svojim veštim zanatlijskim rukama kompletno srediti zidove na patologiji trudnoće u Gradskoj bolnici na Zvezdari.

- Sve ono što sam slušao prethodnih dana vezano za akušerkso nasilje i torturu koje žene prolaze tokom porodjaja me je veoma pogodilo, i sam sam suprug i otac. Kako je moja supruga trebalo da se porodi na Zvezdari setili smo se doktorke Svetlane Erić, kojoj sam predložio svoju ideju, da sredim zidove na patologiji trudnoće, da izmalterišem, gletujem, okrečim. Sve što je potrebno. Doktroka se oduševila idejom i naravno, prihvatila je, priča za RINU ovaj humani moler.

Željko ima u planu da okreči četiri sobe, jedan apartman, jednu ambulantu na patologiju trudnoće u Gradskoj bolnici na Zvezdari. Njegova ideja pokrenula je pozitivnu lavinu, a sa radovima planira da počne 8. marta, simbolično na Dan žena. Rešio je svoju akciju da proširi, pa da se uz zidove srede i podovi. Ali, za to mu je potrebna pomoć dobrih ljudi.

- Novac nikakav nije potreban, potrebni su samo humani ljudi koji bi donirali materijal i želeli da odrade posao. Potrebna je i zamena podova, jer su ovi postojeći poprilično dotrajali. Pored novog poda, tražimo i oko 15 ormarića odnosno noćnih stočića za lične stvari koji bi stajali pored kreveta. Nadam se da će oni koji su u mogućnosti shvatiti koliko je važno da koliko mi možemo obezbedimo budućim majkama bar malo bolje uslove dok na svet donose našu decu, rekao je Željko.

Tako je pričao Željko na početku akcije početkom februara. U međuvremenu društveno odgovorne kompanije su se pridružile ovoj akciji i sav neophodan materijal je obezbeđen. Čeka se samo odgovarajući termin i potvrda iz bolnice da radovi počnu.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar