Vest: Humanitarna organizacija proslavila prvi rođendan

Humanitarna organizacija proslavila prvi rođendan

Humanitarna organizacija proslavila prvi rođendan

Humanitarna organizacija BUDIHUMAN.12-Čibutkovica, inicijator nekoliko akcija koje su imale za cilj da pomognu ljudima sa zdravstvenim problemima, pre svega deci, obeležila je godinu dana svog postojanja.

Prva humanitarna akcija bila je za malu Lanu, a potom je pomoć počela da pristiže i za Minju, Olivera, Gavrila, Petra... Zahvaljujući humanim ljudima i Vladi Radosavljeviću, koji je na čelu ove organizacije, skupljena je određena svota novca koja mališanima i njihovim roditeljima daje novu nadu.

Kutije za pomoć postavljane su po celoj lazarevačkoj opštini, ali i u Lajkovcu, Ljigu, Stepojevcu i ostalim mestima. Radosavljević je pozivao privatnike da doniraju novac direktno na račun dece, pisao je različitim kompanijama da im izađu u susret, na humanitarnim licitacijama postavio je preko sto dresova koje su donirali fudbaleri.

"Ne postoji grad u Srbiji koji nas nije podržao. Od firmi, apartmana, javnih ličnosti - svi su izašli u susret i donirali koliko su tada bili u mogućnosti. Do pre nekoliko meseci skupljali smo novac za jedno, najviše dvoje dece, jer je to velika obaveza. Međutim, sada ih imamo petoro", objašnjava Radosavljević i dodaje da je sa roditeljima dece u kontaktu i da su u svaku uplatu upućeni.

Za Janu Simić do sada je skupljeno 1.603.236 dinara, za Jovanu Barušić iz Odžaka 175.188 dinara, za Vukana Vidojevića iz Mladenovca 73.587 dinara i za Nađu Đerović iz Čačka 34.613 dinara. Od pre nekoliko dana prikuplja se novac i za malu Helenu na čiji je račun uplaćeno 11.000 dinara.

"Sve što radimo pokušavamo da što profesionalnije prođe. Pored humanitarnih akcija pomogli smo ugroženoj porodici iz Županjca u vidu hrane i ostalih namirnica za život. Deci smo obezbedili udžbenike i školski pribor", kaže Radosavljević.

On poručuje da će Humanitarna organizacija BUDIHUMAN.12-Čibutkovica nastaviti da se bori da svako dete u Srbiji dođe do svog leka i ima sretno detinjstvo.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !


(pravenovine.rs)




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar