Vest: Održana prva manifestacija "Moć nauke"

Održana prva manifestacija "Moć nauke"

Održana prva manifestacija

Nedavno je u Srednjoj školi u Koceljevi prvi put održana manifestacija pod nazivom “Moć nauke”, namenjena ne samo srednjoškolcima već otvorena za sve zainteresovane posetioce.

Idejni tvorci ovog događaja su profesorke matematike i hemije Jelena Graovčević i Slađana Milenković i Stručno veće profesora prirodnih nauke.

Manifestacija je organizovana u dva termina a na samom početku glumačka ekipa sačinjena od učenika ove škole predstavila je nauku na zabavan način kroz interesantan filmski prikaz “Đačka muka i nauka”, drugi deo, čija inspiracija su bila naučna saznanja do kojih je došao čuveni naučnik Milutin Milanković.

Nakon toga, posetiocu su posmatrali specifičnu naučno objašnjenu magiju hemijskih eksperimenata koje su izveli srednjoškolci sa profesorima.

Đaci su imali priliku da se takmiče u kvizu nakon što su gledali kratke filmove o istoriji čajeva, čokolade i egipatskih mumija.

Sve to upotpunila je  izložba geometrijskih tela i fraktala, kao i hemijskih proizvoda koji su u svakodnevnoj upotrebi.

Takođe, srednjoškolci su u okviru ove manifestacije izrađivali figure na 3D štampaču, te prezentovali kako se koriste profesionalne sprave za merenje telesnih masti i mišića.

Gosti su imali priliku da saznaju brojne zanimljivosti iz oblasti povrtarstva i pčelarstva, dok su se najmlađi mogli zabaviti korišćenjem video- igara i direktnim učešćem u izvođenju eksperimenata.

Organizatori prve manifestacije u Srednjoj školi u Koceljevi izrazili su zadovoljstvo zbog činjenice da su uspeli da pokažu koje moći nauka ima, kao i zbog još jedne potvrde da je upravo u znanju moć.Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar