Vest: Uručena priznanja za humanost

Uručena priznanja za humanost

Uručena priznanja za humanost

Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi  prošlog petka je u sali opštinske uprave u Koceljevi upriličen prijem za pobednike konkursa “Krv život znači” kao i za višestruke davaoce krvi.

Prisutne je pozdravio zamenik predsednika opštine Nemanja Protić koji je čestitao davaocima njihov dan i izrazio zahvalnost na iskazanoj humanosti koju davaoci krvi konstantno, iz akcije u akciju demonstriraju i doprinose da se obezbede neophodne zalihe dragocene tečnosti.

Ovom prilikom uručeno je 17 zahvalnica za deset puta datu krv, odnosno pet priznanja za 20 puta iskazanu humanost. Takođe, među nagrađenima su i četiri dobitnika Plakete za 36 puta datu krv kao i dva za 50 učestvovanja u akcijama dobrovoljnih davalaca.

Kolektivna priznanja “Široko srce” ovoga puta otišla su u ruke Udruženju davalaca krvi, kompaniji “Rauh” Srbija i selu Svileuva za postignute rezultate na omasovljavanju davalaštva u protekloj godini.

Zahvaljujući davaocima krvi u prethodnoj godini organizovali smo 16 akcija na koje se odazvalo 526, a krv dalo 446 davalaca. U odnosu na broj stanovnika prema poslednjem popisu broj davalaca je 3,96 na svakih 100 stanovnika naše lokalne zajednice.

Novih davalaca je 66 u prethodnom periodu, a broj volontera koji su učestvovao u pripremi i realizaciji akcija je 116. Svakako treba spomenuti i priznanje Instituta za transfuziju krvi Srbije Dijamantska plaketa “Šampion solidarnosti” u 2023. godini koja je za nas šesta po redu- izjavio je sekretar Crvenog krsta Koceljeva Milan Glumac koji se povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi zahvalio svima koji na bilo koji način pomažu onima kojima je pomoć neophodna. 

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar