Vest: Da svako dete ima pravo na vrtić - Dogradnja i rekonstrukcija predškolske ustanove "Lane" Osečina

Da svako dete ima pravo na vrtić - Dogradnja i rekonstrukcija predškolske ustanove "Lane" Osečina

Da svako dete ima pravo na vrtić - Dogradnja i rekonstrukcija predškolske ustanove

Opština Osečina je učestvovala u Javnom pozivu za podnošenje zahteva jedinica lokalne samouprave za raspodelu sredstava iz Budžetskog fonda kod Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Odobrena su sredstva u iznosu od 7 miliona za infrastrukturni projekat "Završetak radova na dogradnji Predškolske ustanove „Lane“ Osečina".

Po rečima predsednika opštine Nikole Tomića, sredstva od MDULS, biće dovoljna za završetak radova, deo građevinskih radova i instalacija, čime bi dograđeni deo ustanove mogao da se u potpunosti koristi.

„Opština Osečina je krajem 2020. godine pristupila realizaciji projekta Dogradnje i rekonstrukcije Predškolske ustanove Lane - dva boravka za decu i kancelarijski prostor, sa ciljem obezbeđenja adekvatnih uslova za vaspitno-obrazovni rad i povećan obuhvat dece predškolskog uzrasta. 

Radovi su započeti sredstvima MDULS sa 4,5 miliona dinara i 5,3 miliona dinara iz budžeta opštine, što je bilo dovoljno za I i II fazu radova. 

Preostali radovi, unutrašnje uređenje, keramičarski, vodovodni, instalacioni radovi, biće urađeni do kraja tekuće godine. 

Realizacijom ovog značajnog infrastrukturnog projekta, stvaramo uslove za povećan obuhvat dece i jednaku dostupnost predškolskog vaspitanja.

Predškolska ustanova je institucija od važnog značaja za rast i razvoj dece i kao takva zauzima važno mesto u lokalnoj zajednici. Povećanjem prostornih kapaciteta stvaraju se uslovi za unapređenje rada i kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja. 

Sada sa sigurnošću možemo reći da je upis u vrtić omogućen za svu decu sa teritorije opštine Osečina.

- Važno je napomenuti da su u pripremi projekta učestvovali zaposleni iz opštinske uprave, čime smo dodatno uštedeli na izdvajanju za angažovanje drugih lica u pripremi dokumentacije“, izjavio je predsednik opštine Nikola Tomić.

Iz MDULS je napomenuto da će trošenje sredstava biti strogo kontrolisano i da će obilaziti faze realizacije projekta. Ministarka Marija Obradović je navela da je suština da novac bude utrošen za bolje funkcionisanje gradova i opština koji moraju biti servis i građana i privrede u Srbiji.


(Izvor: Opština Osečina)Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar