Registar: Agora

Agora

Agora

Izdavačku kuću AGORA osnovao je septembra 2002. godine, pesnik i književni kritičar Nenad Šaponja. Već sledeće godine, objavljene su i prve knjige, koje su najavile visokoestetski profilisanu literature, po kojoj je ova kuća danas, nakon niza najznačajnijih nagrada koje su dobili njeni autori, suvereno prepoznatljiva u srpskom izdavaštvu. 

Ideja same Biblioteke AGORA, jeste da objavljuje visoko kvalitetnu savremenu prozu značajnih, savremenih stranih i domaćih pisaca. U njoj svoje mesto imaju kako već klasični pisci naše savremenosti, tako i inovativni i već dokazani pisci mlađe generacije koji nisu do sada prevođeni na srpski jezik.

Drugim rečima, Biblioteka AGORA pokušava da u formi jedne vrste antologijskog izbora prikaže srpskoj publici neke od bitnih književnih toponima našeg vremena. Do sada je u ovoj Biblioteci izašlo preko osamdeset naslova

Sličnu ideju nosi i concept Biblioteke KALENDAR, koja predstavlja prozne knjige najboljih savremenih srpskih pisaca, podrazumevajući da dobra proza jeste, najčešće ono sočivno mestio kroz koje se najdublje raščitava stvarnost jedne kulturne I društvene zajednice.

Neki od eksluzivnih autora ove biblioteke jesu i Pavle Ugrinov, Vladimir Pištalo, Zoran Ćirić, Vladan Matijević, Danilo Nikolić, Đorđe Pisarev, Sava Damjanov, Petar Milošević, Branko Andjić, Miodrag Kajtez, Mirko Demić, Aleksandar Bjelogrlić.

Biblioteka OGLEDALO pokušava da neguje ono što definitivno nestaje iz srpskog izdavaštva na početku 21.veka – recepciju i vrednovanje srpske književnosti.

Kao i u svim dobrim izdavačkim kućama, ključna biblioteka jeste ona koja se bavi poezijom. U biblioteci ARIJEL, objavljujemo izbore iz poezije najznačajnijih domaćih i stranih pesama. 

Biblioteka NOVA SATIRA objavljuje najznačajnije knjige iz ovog, trenutno, najmanje povlaštenog književnog žanra. 

I bibliotekom AGORIN KRIMI ROMAN, pokušavamo da popunimo prazninu, s obzirom da su se u poslednjih tridesetak godina (neverovatno, ali istinito) veoma retko prevodili na srpski jezik najznačajniji pisci ovoga žanra. 

Biblioteka POGLED IZMEĐU, pokušava da uhvati neuhvatljivo u govoru pisaca o svetu i delu. Zamišljena je kao niz dijaloga sa značajnim piscima, a startovala je knjigom Ljudi od reči, Gordane Draganić Nonin, koja otkriva 33 pisca i intelektuaklca u traganju za nepotkupljivom istinom svoga vremena. Pored ovih biblioteka, vezanih za literaturu u najužem smislu, Agora izdaje i knjige iz oblasti nauke i medicine (LINK) kao i knjige koje osvetljavaju različite aspekte jedne lokalne sredine (ZRENJANIN) ili se bave nekim od globalnih fenomena (FORMA).

Agora je, dakle, za trinaest godina postojanja izrasla u nezaobilazan segment savremenog srpskog izdavaštva, prepoznatljiv, pre svega po visokim kriterijumima u izboru knjiga, visokim standardima profesionalnog izdavaštva i urednički profilisanim bibliotekama koje knjigu promovišu kao trajnu vrednost., što pokazuju i najviši standardi u tehničkom uređenju i kvalitetu opreme i štampe knjiga. Agora redovno, u ovih trinaest godina, učetvuje na Beogradskom sajmu knjiga, kao i na drugim važnijim sajmovima u Srbiji, a od 2012. godine svoja izdanja predstavlja i na Franfurtskom sajmu knjiga.

Usluge

Dragi čitaoci u našoj izdavačkoj možete pronaći širok sprektar naslova:

Aforizmi; Američka književnost; Antologije; Arapska književnost; Australijska književnost

Beletristika; Biznis i ekonomija; Domaći pisci; Drama

Engleska književnost; Enigmatika; Erotski aforizmi; Eseji

Filozofija; Francuska književnost

Hispano-američka književnost

Intervjui; Irska književnost; Izabrana dela Alis Manro; Izabrana dela Doris Lesing

Izabrana dela Pavla Ugrinova; Izabrana dela Vladimira Pištala; Izdavačka kuća Agora

Ljubavni romani

Kanadska književnost; Knjige na akciji; Knjige na engleskom jeziku; Knjige na ruskom jeziku

Knjige za decu; Knjige za tinejdžere; Krimi roman; Kritike

Leksikon

Makedonska književnost; Medicina; Monografije

Nagrađene knjige; Nemačka književnost; Novela

Pesme; Poezija; Poljska književnost; Porodična hronika; Priče; Pripovetke; Proza; Psihijatrija

Putopisi

Roman; Ruska književnost

Satira; Scenariji; Skandinavska književnost; Slovenačka književnost; Sociologija

Specijalna izdanja; Studija

Turska književnost

Udžbenici; Umetnost; Uncategorized

Vicevi

Zdravlje; Zvučne knjige

Dodatne informacije

Puno ime: Samostalna radnja za trgovinsko komisionu i izdavačku delatnost i poslovne aktivnosti Agora Šaponja-Živkov Dragoslava PR Zrenjanin
Adresa: Ilirska 16 21000 Novi Sad Srbija
PIB: 101173580
Matični broj: 55718423
Telefon: +381 064/64-82-288

Oglasi firmu već danas!

Napredovanje kroz povezivanje. Registruj se

Ostavite komentar