Vest: Veće kontrole u zonama pešačkih prelaza

Veće kontrole u zonama pešačkih prelaza

Veće kontrole u zonama pešačkih prelaza

Saobraćajna policija, u cilju povećanja bezbednosti pešaka, od decembra prošle godine vrši pojačanu kontrolu saobraćaja u zonama pešačkih prelaza, a akcenat je na otkrivanju prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, nepropuštanja pešaka, nepropisnog preticanja vozila, ali i prekršaja koje čine pešaci.

Do sada je otkriveno 10.740 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila u zonama pešačkih prelaza, 187 prekršaja nepropuštanja pešaka i 831 prekršaj koji su učinili pešaci. Određeni broj vozača koji su učinili prekršaje biće sankcionisani naknadno, na osnovu snimaka zabeleženih radarima, saopštio je MUP.

Konačno snimci za divljanje na pešačkim prelazima

Saobraćajna policija će u narednom periodu intenzivnije snimati brzinu kretanja u zonama pešačkih prelaza bez zaustavljanja vozila, a prekršaji će biti procesuirani naknadno, dostavljanjem poziva vlasnicima vozila.

"Tokom 2022. godine u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile na pešačkim prelazima poginulo je 20 pešaka, dok je teško povređeno 246, a lakše 687 pešaka. Apelujemo na vozače da povećaju opreznost i smanje brzinu kretanja kako bi mogli blagovremeno da zaustave vozilo i propuste pešake koji nameravaju da pređu kolovoz.

Apel pešacima

Istovremeno, apelujemo na pešake da kolovoz prelaze isključivo nakon što se uvere da to mogu uraditi na bezbedan način, uključujući i pešačke prelaze i da noću i u uslovima smanjene vidljivosti doprinesu svojoj uočljivosti nošenjem svetloodbojnog prsluka ili drugih reflektujućih elemenata", stoji u saopštenju saobraćajne policije.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar