Vest: Izmene na tehničkim pregledima

Izmene na tehničkim pregledima

Izmene na tehničkim pregledima

Izmene Pravilnika o tehničkom pregledu vozila stupile su na snagu 4. juna, a trebalo bi donosu dve važne vesti za vozače - manje gužve i čekanja, a kad se vozilo vrati kao tehnički neispravno, rok da se ti nedostaci isprave je produžen sa tri na sedam radnih dana.

Početkom juna stupile su na snagu nove izmene Pravilnika o tehničkom pregledu vozila. Najveći broj izmena odnosi se na preciziranje poslovanja preduzetnika koji se bave tehničkim pregledima.

Saobraćajni inženjer Nikola Novaković kaže da jedna od promena omogućava istovremeno vršenje tehničkog pregleda za dva i više vozila.

"To su dobre pogodnosti, možemo da povećamo kapacitet tehničkog pregleda, možemo više vozila uraditi u toku dana, smanjujemo troškove vlasnicima, ne moramo da gradimo nove objekte…"

Ipak, kao glavni nedostatak on ističe to što tehnički pregled jednog vozila moraju vršiti dva kontrolora, što znači da ako se rade dva vozila u isto vreme, potrebna su četiri radnika - dakle potrebno je više radne snage.

Izmenom pravilnika produžen je i rok ponovnog vršenja tehničkog pregleda - sa tri na sedam dana. Nije bilo realno očekivati da se u roku od tri dana popravi vraćeno vozilo sa tehničkog pregleda.

Izvor: nova.rsPodeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar