Vest: U Lazarevcu počela građevinska sezona na putnoj infrastrukturi

U Lazarevcu počela građevinska sezona na putnoj infrastrukturi

U Lazarevcu počela građevinska sezona na putnoj infrastrukturi

Građevinska sezona na putnoj infrastrukturi na teritoriji GO Lazarevac započeta je juče asfaltiranjem Ulice Milunke Savić u Lazarevac. Radove na asfaltiranju obišao je predsednik GO Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima.

Asfaltirana Ulica Milunke Savić u dužini od 650 metara. „Ulica Milunke Savić ima veliki značaj za Lazarevac jer povezuje dve velike mesne zajednice Zagorku Dragović i Stanislav Sremčević Crni, a važno je istaći da ćemo tokom ove godine izvoditi radove i u Ulici Prote Čede, koja je u nastavku ove ulice i time ćemo novim asfaltom faktički povezati i MZ Šopić“, naveo je predsednik GO Lazarevac.

Radovi u Ulici Milunke Savić u dužini od 650 metara finansiraju se iz sredstava JP Putevi Beograda, a izvodi ih JKP Beograd put.

„Kada je reč o Ulici Prote Čede radovi će se izvoditi u dužini od 1500 metara, i to u prvoj fazi u dužini od 850 metara, dok bi uporedo sa ovim radovima obavili geometarsko snimanje kako bi utvrdili da li nam imovina omogućava izgradnju trotoara sa jedne strane ulice“, naveo je Stević i dodao da će se u prvoj fazi raditi deonica od Ulice Milunke Savić prema crkvi u Šopiću do trafo stanice.

„U ovoj godini u planu nam je izgradnja i rekonstrukcija ukupno 28 ulica, što u centralnom gradskom jezgru, što u seoskim mesnim zajednicama. Pored ovih ulica tu su i radovi na kapitalnim saobraćajnicama, kao što je završetak Ulice Janka Stajčića i izgradnja Železničke ulice i Ulice Milovana Lazarevića, ali i radovi u još nekoliko ulica i trgova u centru grada“, navodi predsednik GO Lazarevac i dodaje da će se nakon Ulice Prote Čede raditi rekonstrukcija puta koji povezuje Velike Crljene i Sokolovo prema Arnajevu u dužini od 2,2 kilometara koja je u izuzetno lošem stanju, a nakon toga i put Zakinac, tromeđa Dudovica, Čibutkovica, Barzilovica. 

(Izvor: Opština Lazarevac)




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar