Vest: Srpska liga u Dudovici!

Srpska liga u Dudovici!

Srpska liga u Dudovici!

OFK Budućnost dva kola pre finiša osigurala mesto u višem rangu.

Fudbaleri OFK Budućnosti iz Dudovice bacili su na kolena ekipu Crvene zvezde na gostovanju u Malom Mokrom Lugu, a taj trimuf bio je dovoljan za plasman u Srpsku ligu. Uspon kluba koji rivale dočekuje kraj Ibarske magistrale krenuo je pre tri sezone kada je stvari u svoje ruke uzeo Milomir Milošević. Posvećeno i savesno obavljao je ulogu sportskog direktora i ličnim sredstvima ojačao klub u svim sverama, a bolje nagrade za trud od plasmana na srpskoligašku scenu, niko nije mogao da poželi. Dejan Milenković, predsednik novog člana srpskoligaškog karavana, biranim rečima prozborio je o podvigu koji zavređuje posebno mesto u almanahu.

- San svih generacija našeg malog sela, u 72. godine dugoj istoriji, se ostvariio. OFK Budućnost će se od jeseni za bodove boriti u Srpskoj ligi. U minule dve godine postignuti su zaista  ogromne  uspehe -  prvo mesto u Prvoj beogradskoj ligi grupa B , zatim Kup OFS Lazarevca, a kao šlag na tortu usledio je plasman u Srpsku ligu. Ne pamtim da je u skorije vreme neki klub ostvario ovakav podvig. Iza svega stoji ogroman trud, rad i veliko odricanje svih nas u klubu koji smo maksimalno posvećeni, a naravno da moram istaći idejnog tvorca ovog uspeha, sportskog direktora Milomira Miću Miloševića. Za to gde se sada nalazimo on je najzaslužniji.

Put do uspeha, po nepisanom pravilu, popločan je trnjem, ali tim iz Dudovice je, korak po korak, gazio ka ostvarenju cilja.

- Ne mogu, a da ne pomenem trenere Aškovića i Grčića koji su svoj deo posla odlično odradili. Jedna od tajni uspeha je u tome što smo oformili kostur ekipe pre tri godine, činio ga je skup sjanih fudbalera, ali i ljudi koji su znali da poštuju klub i dres koji nose i mi im se neizmerno zahvaljujemo. Njihova imena biće upisana zlatnim slovima u  istoriji OFK Budućnisti. Za kraj, moram istaći da sam zaista ponosan i na rad škole fudbala koja broji skoro 100 polaznika, sa kojima rade naši nekadašnji igrači Igor Grujić i Milko Živanović. Gajimo nadu da će neki od talenata, u skorije vreme, biti deo seniorske ekipe koja će od jeseni biti među srpskoligašima – istakao je Dejan Milinković, predsednik novog srpskoligaša iz Dudovice.

Izvor: Zurnal.rs



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar