Vest: Opština Lazarevac započela aktivnost podele autosedišta za decu rođenu u 2020. godini

Opština Lazarevac započela aktivnost podele autosedišta za decu rođenu u 2020. godini

Opština Lazarevac započela aktivnost podele autosedišta za decu rođenu u 2020. godini

Gradska opština Lazarevac posredstvom Saveta za bezbednost saobraćaja, a uz podršku Sekretarijata za saobraćaj grada Beograda dodelom 5 autosedišta roditeljima dece koja su rođena u prvom kvartalu 2020. godine započela je aktivnost u sklopu koje će sedišta dobiti sve bebe rođene u prošloj godini na teritoriji naše opštine.


Predsednik gradske opštine Lazarevac Bojan Stević prilikom današnje podele sedišta roditeljima, kojih je na današnjem događaju zbog epidemioloških mera koje su na snazi bilo samo petoro, čestitao je prinove i još jednom apelovao na njih da prilikom prevoženja mališana u automobilu koriste autosedišta, koja su od ogromnog značaja za njihovu bezbednost.


Trenutno delimo ukupno 100 sedišta za bebe rođene u januaru, februaru i martu 2020. godine, a u narednom periodu opštinske stručne službe pozivaće i ostale roditelje dece rođene u 2020. godini da preuzmu svoja sedišta, kazao je Stević i ovom prilikom već najavio da će se krajem godine započeti i sa podelom sedišta roditeljima beba rođenih u 2021. godini.


U ime roditelja na poklon autosedištima se opštini Lazarevac zahvalila majka blizanaca Biljana Đurđević, koja je ovom prilikom između ostalog rekla da apsolutno podržava ovakvu aktivnost opštine koja je od izuzetnog značaja za bezbednost dece u saobraćaju.


Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Ivan Živković istakao je ovom prilikom da će roditeljima dece biti dodeljena kvalitetna sedišta druge grupe, koja su namenjena deci koja navrše dve godine i pružaju im izuzetnu udobnost i bezbednost u vozilu.


Živković je ovom prilikom pojasnio da roditelji dece rođene u 2020. godini nemaju potrebu da se prijavljuju za dodelu autosedišta već će kako je on najavio biti pozivani od strane stručnih službi opštine da autosedišta preuzmu. Za početak prvo će se pozivati roditelji dece rođene u prvom kvaratalu 2020. godine, a nakon toga i ostali roditelji dece rođene u 2020. godini.


Pored predsednika GO Lazarevac Bojana Stevića autosedišta roditeljima danas su delili i njegov zamenik Tomislav Rikanović i član Veća GO Lazarevac Aleksandar Bulatović.

(Izvor: Opština Lazarevac)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar