Vest: Ništa bez žena!

Ništa bez žena!

Ništa bez žena!

Tradicionalna osmomartovska akcija dobrovoljnog davanja krvi pod sloganom “Ništa bez žena” održana je juče u prostorijama Crvenog krsta u Koceljevi. Bio je to još jedan susret humanih ljudi i filantropa.   

Opština Koceljeva dobitnik je Dijamantske plakete Šampion solidarnosti za prošlogodišnje rezultate postignute u okviru zimske i letnje kampanje na polju dobrovoljnog davalaštva krvi. Bilo je to još jedno priznanje u nizu za ovu lokalnu samoupravu koje je predsedniku opštine uručila Ivana Rodić, načelnica odeljenja za motivaciju i organizaciju dobrovoljnih davalaca krvi Instituta za transfuziju krvi Srbije.                                                                                                                                     


Republički prosek je u 2020.godini bio ispod tri odsto prikupljenih jedinica u odnosu na broj stanovnika dok je u Koceljevi taj nivo davanja 3,21.  Govoreći o planovima predstavnici Crvenog krsta ocenili su da je važno insistirati na zanavljanju populacije davalaca krvi kako bi humanu tradiciju dobrovoljnih davalaca koji su u srednjoj životnoj dobi nastavile njihove mlađe komšije i potomci.         

Kontinuitet je održan i u ovoj godini. Završena je zimska kampanja koja je trajala od 4.januara do 28.februara i tokom koje je organizovano 150 akcija davanja krvi u 39 gradova i opština. Koceljeva se još jednom našla u društvu najuspešnijih lokalnih samouprava uz Požarevac, Golubac, Ljuboviju, Smederevo, Veliku Planu, Loznicu, Mionicu, Veliko Gradište, Petrovac i Valjevo.                



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar