Vest: Muškarci, srećan vam praznik: DANAS JE MEĐUNARODNI DAN MUŠKARACA

Muškarci, srećan vam praznik: DANAS JE MEĐUNARODNI DAN MUŠKARACA

Muškarci, srećan vam praznik: DANAS JE MEĐUNARODNI DAN MUŠKARACA

Govoreći u ime Uneska, direktorka Žena i kulture mira, Ingeborg Brajnes rekla je o Međunarodnom danu muškaraca: To je izvrsna ideja koja će doprineti rodnoj ravnoteži. Dodala je i da će Unesko vrlo rado sarađivati s organizatorima. Ciljevi proslave Međunarodnog dana muškaraca uključuju fokusiranje na zdravlje muškaraca i dečaka, poboljšavanje rodnih odnosa, promovisanje rodne ravnopravnosti, te isticanje pozitivnih muških uzora.

To je prilika za naglašavanje diskriminacije prema muškarcima i dečacima te proslavu njihovih postignuća i doprinosa, posebno za njihove doprinose zajednici, porodici, braku i brizi za decu.

Međunarodni dan muškaraca slavi se 19. novembra u preko 60 država uključujući Trinidad i Tobago, Jamajku, Australiju, Indiju, Kinu, Sjedinjene Američke Države, Singapur, Maltu, Ujedinjeno Kraljevstvo, Južnu Afriku, Mađarsku, Irsku, Ganu, Kanadu, Dansku, Austriju, Francusku, Zimbabve, Bocvanu, Pakistan, Grenadu, Antigvu i Barbudu, Sveti Kristofor i Nevis, Svetu Luciju, Norvešku, Grenadu, Italiju, Kajmanska ostrva i Bosnu i Hercegovinu.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar