Vest: Mionički đaci izveli predstavu "Sedam Snežana i patuljak"

Mionički đaci izveli predstavu "Sedam Snežana i patuljak"

Mionički đaci izveli predstavu

Učenici mioničkih osnovnih škola, polaznici škole glume u okviru  opštinskog Centra za razvoj i obrazovanje „Mionica" izvela su na velikoj sceni mioničkog Kulutrnog centra pozorišnu predstavu „Sedam Snežana i patuljak"

Dramski tekst napisao je dečji pisac Tode Nikoletić. Premijeri dečje predstave prisustvovao je i predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je tom prilikom izjavio.

-Sve pohvale za ove divne, talentovane i perspektivne mališane. Uživali smo posmatrajući ih na sceni. Naši najmlađi su večeras pokazali raskošan talenat i potenicajl koji imaju. Verujem da će ih negovati. Mionica uz njih ima sjajnu budćnost.

Mionički đaci izveli predstavu "Sedam Snežana i patuljak"-0

Predstava je održana uz poštovanje svih epidemioloških mera, dok su publiku u najvećoj meri činili vršnjaci polaznika škole glume.  Očekuje se da će ova predstava biti ponovo igrana, pa će i ostali zainteresovani biti u prilici da je pogledaju.

Janković je dodao i da je ulaganje u obrazovanje važno i da je opština Mionica konkurisala sa projektom rekonstrukcije škole i izgradnje sportska hale u  Banji Vrujci kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima u vrednosti od 250 miliona dinara i da uskoro očekuju odgovor.

Predstava „Sedam Snežana i patuljak" na šaljiv način prikazuje poznatu bajku „Snežana i sedam patuljaka" sa neočekivanim ishodima i situacijama Scenografija je delo vaspitačice Milice Petrović , a režiju potpisuju glumice Maja Lukić i Marijana Andrić.

Mionički đaci izveli predstavu "Sedam Snežana i patuljak"-1

Centar za obrazovanje i razvoj „Mionica" osnovan je 2016. godine pod pokroviteljstvom opštine Mionica u cilju zadovoljavanja potreba građana u oblasti obrazovanja i razvoja ljudskih resursa i obezbeđivanja kvalitetnih neformalnih obuka koje će doprineti poboljšanju kvaliteta života, kao i mogućnosti stručnog usavršavanja.

-Rezultat našeg intezivnog dvomesečnog rada na predstavi je vidljiv.  Verujem da ćemo igrati i u drugim gradovima,  na festivalima i takmičenjima. Zahvaljujem se svima na saradnji i sigurna sam da će Centar realizovati još mnogo predstava u kojima će naši najmlađi Mioničani pokazati svoj talenat koji im defintivno ne manjka kada je gluma u pitanju – rekla je Vesna Stanković direktorka Centra za razvoj i obrazovanje „Mionica"  koja je dodala da je Centar uprkos prekidima zbog pandemije uspeo da realizuje predstavu.

Škola glume u okviru Centra startovala je od 2018. godine i sada broji 30 polaznika u tri grupe uzrasta od 7-14 godina.Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar