Vest: „Pažljivkova smotra 2024"

„Pažljivkova smotra 2024"

„Pažljivkova smotra 2024

Regionalna „Pažljivkova smotra 2024" biće održana sutra u Mionici, a okupiće 150 dece iz Mionice, Obrenovca, Lajkovca, Kosjerića i Ljubovije.

Nakon uspešno realizovane opštinske smotre, Agencija za bezbednost saobraćaja  prepoznala je opštinu Mionica kao jednu od boljih u kojoj je organizovano ovo takmičenje, te je Mionica ove godine izabrana za domaćina regionalne smotre.

 Na opštinskoj smotri u kategoriji predškolaca prvo mesto osvojila je ekipa Predškolske ustanove „Neven", vaspitači (Slavica Stanković, Ivana Urošević). U kategoriji prvog razreda, pobednik je prvi razred OŠ „Milan Rakić" (učiteljica Snežana Pekeč), dok je prvo mesto u kategoriji drugog razreda osvojila ekipa OŠ „Vojvoda Živojin Mišić" iz Rajkovića, izdvojena odeljenja u Ključu, Krčmaru, Brežđu.

Nacionalni projekat „Pažljivkova smotra" je smotra dece predškolskog uzrasta i učenika prvog i drugog razreda, na temu bezbednosti saobraćaja. Cilj realizacije projekta je razvoj i unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece, a posebno unapređenje znanja i stavova o bezbednom učešću dece u saobraćaju.

Pobednik regionale smotre koja će sutra biti održana u Kulturnom centru u Mionci od 10 časova plasiraće se na republičku smotru.Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar