Vest: Među 60 plivača u Mionici i tri devojčice

Među 60 plivača u Mionici i tri devojčice

Među 60 plivača u Mionici i tri devojčice

Mioničanin Goran Radosavljević i Stevan Šošić iz Paraćina pobednici su plivačkog nadmetanja za Časni krst u Selu Mionica i Banji Vrujci, u opštini Mionica. Nadmetalo se 60 plivača, a plivale su i tri devojčice. Pobednicima je nagrade uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković, na manifestaciji koja je u čast pobednika organizovana u Selu Mionica.

- Čestitam svim učesnicima. Pokazali ste šta znači hrabrost. Ovo je više od takmičenja, ovo je tradicija koja je vekovima utkana u naš narod. Mionica ima izuzetne mlade ljude. Vredne i čestite - rekao je Janković.

Među 60 plivača u Mionici i tri devojčice-0

Šošić je u Banji Vrujci, gde se manifestacija organizuje 12. put zaredom, pobedio u konkurenciji 39 plivača. On je Časni krst predao devojčici Mini Marković koja koja se takođe nadmetala.

Na otvorenom bazenu u Selu Mionica, na šestoj po redu manifestaciji plivanja za Časni krst učestvovao je 21 plivač, prvi do Časnog krsta stigao je Goran Radosavljević iz Mionice, drugo mesto zauzeo je Uroš Radojičić iz Ćelija, dok je treće mesto pripalo Spasojević Stefanu iz Mionice.

Među 60 plivača u Mionici i tri devojčice-1

Pobednicima je po tradiciji pripao Časni krst i bogato ukrašena ikona, drugoplasiranom Biblija i velika ikona, trećeplasiranom knjiga i velika ikona, dok su prigodne nagrade primili i svi ostali učesnici.

Takmičenje je održano u organizaciji Sportskog centra „Mionica", pod pokroviteljstvom opštine Mionca i crkvenih opština. U jutarnjim časovima služene su praznične liturgije u crkvi Svete velikomučenice Marine-Ognjene Marija u Vrujcima i Vaznesenja Gospodnjeg u Mionici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !


Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar