Vest: Đaci u Mionici dobili besplatnu pripremu nastavu za završni ispit

Đaci u Mionici dobili besplatnu pripremu nastavu za završni ispit

Đaci u Mionici dobili besplatnu   pripremu nastavu za završni ispit

Učenici osmih razreda osnovnih škola u Mionici imaće besplatnu pripremnu nastavu za završni ispit. Nastavu iz srpskog jezika i matmatike organizuje opštinski Centar za obrazovanje i razvoj „Mionica“. Besplatna pripremna nastava se organizuje prvi put, a časovi u trajanju od 90 minuta će se održavati u popodnevnim satima u prostorijama srednje škole u Mionici. 

-Znamo da roditelji izdvajaju novac da bi omogućili svojoj deci kvalitetnu pripremnu nastavu kako bi upisali željene srednje škole. Upravo zbog toga, odlučili smo da organizujemo besplatne pripreme za završni ispit. Da olakšamo i roditeljima i deci.  Ove godine smo započeli realizaciju ovog odličnog programa koji će se, siguran sam, nastaviti i dalje, a sve u cilju pružanja podrške našim učenicima. Verujem da će se naši osmaci dobro pripremiti i da uspeh neće izostati – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Đaci u Mionici dobili besplatnu   pripremu nastavu za završni ispit-0

Opštinski Centar za obrazovanje i razvoj je ove godine po prvi put organizovao besplatnu pripremnu nastavu. Ideja je osmišljena i ranije, ali zbog pandemije nije uspela da se realizuje.Za pripremnu nastavu već je upisano 46 učenika, dok se svi zainteresovani  mogu prijaviti do kraja nedelje na broj telefona 062/8804970 ili na mejl obrazovnicentarmionica@gmail.com. Za srpski jezik, učenici će biti blagovremeno obavešteni, preko svojih razrednih starešina. 

Pripremna nastava sprovodiće se šest dana u nedelji, od ponedeljka do subote a predmeti će se smenjivati. Časove će držati 4 profesora iz Gimnazije i srednjih škola iz Valjeva. 

(Izvor: Opština Mionica)
Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar