Vest: Bogojavljansko plivanje u selu Mionici i Vrujcima: Goran i veljko prvi do Časnog Krsta.

Bogojavljansko plivanje u selu Mionici i Vrujcima: Goran i veljko prvi do Časnog Krsta.

Bogojavljansko plivanje u selu Mionici i Vrujcima: Goran i veljko prvi do Časnog Krsta.

Bogojavljansko plivanje u selu Mionici i Vrujcima: Goran i veljko prvi do Časnog Krsta.-0(Izvor: Opština Mionica)

Plivanjem za Časni krst na otvorenim bazenima u Selu Mionici i Banji Vrujci u utorak je obeležen veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje.

Bogojavljansko plivanje u selu Mionici i Vrujcima: Goran i veljko prvi do Časnog Krsta.-1(Izvor: Opština Mionica)

Manifestacije su održane u organizaciji opštine Mionica i ovdašnjih crkvenih opština, a u jutarnjim časovima su služene praznične liturgije u hramovima Svete velikomučenice Marine-Ognjene Marije u Vrujcima i Vaznesenja Gospodnjeg u Mionici.

Bogojavljansko plivanje u selu Mionici i Vrujcima: Goran i veljko prvi do Časnog Krsta.-2(Izvor: Opština Mionica)

Na petom plivanju za Časni krst na otvorenom bazenu Sportskog centra u Selu Mionici učestvovalo je 27 plivača. Deonicu dugu 33 metra do Bogojavljenskog krsta, što simbolizuje broj godina Hristovog života, u konkurenciji 27 učesnika prvi je preplivao Goran Stefanović iz Mionice, koji je iza sebe ostavio sugrađane Filipa Bogdanovića i Gorana Radosavljevića. Pobedniku je pored Časnog krsta, pripala i bogato ukrašena ikona, drugoplasiranom Biblija i velika ikona, trećeplasiranom knjiga i velika ikona, dok su prigodne nagrade primili i svi ostali učesnici.

Bogojavljansko plivanje u selu Mionici i Vrujcima: Goran i veljko prvi do Časnog Krsta.-3(Izvor: Opština Mionica)

Pobednik jedanaeste po redu Bogojavljenske manifestacije u Banji Vrujcima postao je šesnaestogodišnji Veljko Švraka iz Beograda u konkurenciji čak 40 plivača. Pobednik je po tradiciji osvojio Časni krst, a svim plivačima su uručene prigodne nagrade i pokloni u vidu knjiga i ikona.





Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar