Vest: Završena obuka 180 đaka prvaka neplivača

Završena obuka 180 đaka prvaka neplivača

Završena obuka 180 đaka prvaka neplivača

Oko 180 đaka prvaka sa teritorije grada Valjeva je uspešno završilo obuku neplivača. Danas je na bazenima u Petnici, treća grupa dece uspešno položila test i njima su uručene diplome.

Grad Valjevo je preko Lokalnog akcionog plana za decu, sa 1.240.000 dinara fonansirao obuku neplivača, koju su uspešno i u planiranom roku sproveli instruktori, u okviru projekta koji je realizovala Plivački klub „Valis“.

Marija Janković, koordinatorka projekta koji traje od 2010. godine, kaže da je ove godine bio dobar odziv dece, koja su odmah nakon završetka školske godine počela obuku za neplivače.

„To su sve prvaci iz gradskih škola. Na projektu rade instruktori, koje angažuje Plivački klub „Valis“, a to su profesori razredne nastave i profesori fizičkog vaspitanja, koji koordiniraju između roditelja, dece i Plivačkog kluba“, rekla je koordinatorka projekta Marija Janković.

Uspešno završenu obuku, mladi plivači su završili igrom na toboganu, a nagrađeni su i sladoledom i bombonama. Ono što je najvažije, naučili su da plivaju i sada bezbedno mogu da usavršavaju tehniku i da uživaju na izuzetno lepo uređenom komplesku u Sportsko-rekreativnom centru u Petnici.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar