Vest: Potpisan Sporazum o saradnji između grada Valjeva i Nacionalne službe za zapošljavanje

Potpisan Sporazum o saradnji između grada Valjeva i Nacionalne službe za zapošljavanje

Potpisan Sporazum o saradnji između grada Valjeva i Nacionalne službe za zapošljavanje

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović i gradonačenik grada Valjeva Lazar Gojković, potpisali su danas Sporazum o saradnji za realizaciju nove usluge Sistema integrisanih informacija.


„Drago mi je što je Valjevo prvi grad u Srbiji u kome će početi sa funkcionisanjem Info centar za zapošljavanje. Informacija je jedan od najvažnijih resursa i građani će na ovom mestu moći da dobiju aktuelne i tačne informacije o obukama, slobodnim radnim mestima, prekvalifikacijama, ali i svim pitanjima vezanim za status zaposlenih  i nezaposlenih lica. Na taj način u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i srednjim stručnim školama, kao što su Tehnička i Ekonomska škola, mi se pripremamo za dolazak novih investitora. Svi smo spremni da odgovorimo zahtevima tržišta i mogu vam reći da je to osnovni argument zbog čega investitori slobodno mogu da započnu svoje poslovanje u Valjevu“, rekao je gradonačelnik Lazar Gojković.

Sporazum predstavlja osnov za stvaranje partnerskog odnosa i pružanja međusektorske podrške kroz osnivanje Info centra u holu Gradske uprave u cilju boljeg informisanja građana Valjeva o slobodnim radnim mestima, mogućnostima za zapošljavanje i integrisanje na tržište rada.

„Pre svega da se zahvalim gradonačelniku Valjeva i njegovim saradnicima što su podržali našu ideju da osnujemo prvi Info centar u Srbiji. Nadam se da to neće biti jedini, da ćemo ovu praksu preneti i na druge lokalne samuoprave, jer zaista je važno da građani kada završavaju neku od usluga u Gradskoj upravi, mogu istvremeno da vide i informacije o slobodnim radnim mestima, o nekim aktuelnim programima za zapošljavanje koji mogu da im omoguće brže zapošljavanje, ali i da omoguće neku subvenciju koju nudi Nacionalna služba za zapošljavanje ili grad Valjevo. Mi zaista sa ovom lokalnom samuopravom imamo dugogodišnju saradnju na realizaciji lokalnih – akcionih planova zapošljavanja i to je rezultiralo i jednom povoljnom slikom na tržištu rada, bez obzira na pandemiju, stopa nezaposlenosti je još uvek ispod 10 %, broj nezaposlenih lica je identičan kao što je to bilo u istom periodu prethodne godine, odnosno pre pandemije. Najava dolaska novih investitora se očekuje i moraćemo zajednički da uložimo napore kako bismo adekvatno selektovali nezaposlno lice prema budućim poslodavcima i investitorima, zato je važno da ovaj Info centar bude još jedno mesto koje će ponuditi slobodna radna mesta i koje će moći da ponudi informacije građanima grada Valjeva“, naglasio je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović.

Potpisan Sporazum o saradnji između grada Valjeva i Nacionalne službe za zapošljavanje-0

Potpisivanju Sporazuma o saradnji za realizaciju nove usluge Sistema integrisanih informacija su prisustvovali Marko Jevtić, član Gradskog veća zadužen za rad i zapošljavanje, Petar Jarić, zamenik direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, Milan Đenadić, direktor NSZ – filijale Valjevo sa saradnicima, Branko Goloskoković, direktor Tehničke škole Valjevo, Dragan Timotić, direktor Ekonomske škole Valjevo, kao i predstavnici Gradske uprave Valjeva.

(Izvor: Opština Valjevo)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar