Vest: Policija će u potpunosti obezbeđivati škole: Pre, za vreme i posle nastave i to u obe smene!

Policija će u potpunosti obezbeđivati škole: Pre, za vreme i posle nastave i to u obe smene!

Policija će u potpunosti obezbeđivati škole: Pre, za vreme i posle nastave i to u obe smene!

Osim u školskim dvorištima, policijske patrole biće pojačane u blizini škola, kontrolisaće i regulisaće bezbednost saobraćaja.

Policija će obezbeđivati sve škole u Srbiji od 1. septembra a policijski službenici biće prisutni pre, za vreme trajanja nastave i nakon okončanja časova u obe smene, dogovoreno  je danas na sastanku predstavnika Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova

- Osim u školskim dvorištima, policijske patrole biće pojačane u blizini škola, kontrolisaće i regulisaće bezbednost saobraćaja - piše u saopštenju Ministarstva prosvete.

Dodaje se da će načelnici policijskih i školskih uprava, kao i direktori škola i načelnici policijskih stanica intenzivno raditi na analizi stanja bezbednosti, kako bi sagledali situaciju i preduzeli zajedničke mere da bi se bezbednost učenika i zaposlenih podigla na najviši mogući nivo.

Na sastanku je bilo reči i o projektu „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ koji će u osnovnim školama u 2023/2024. školskoj godini zajedno realizovati Ministarstvo prosvete i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Projekat će se realizovati u cilju podizanja svesti učenika o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanja različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanja strategija za pomoć drugima u nevolji i veština nenasilnog rešavanja konflikata, razvijanje saosećanja i informisanje o načinima pomoći, podrške i zaštite, kao i usvajanje znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama.

Izvor: 24sedamPodeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar